Summa sidvisningar

fredag 8 april 2016

Mönstret Del # 2: Den breda pyramiden

Det finns en hierarki. Det finns ett sätt att leva och nå mål som är bäst, en som är näst bäst, och en som är sämst. Idag ska jag introducera det sättet som är sämst: den breda pyramiden.

Sist, nämnde jag att den breda pyramiden är en person och ett sätt att nå mål som använder mer stöd än vad som behövs...och blir ofta fast i att bygga mer och mer stöd, utan att nå resultat.

Ex:

PTs som slutar aldrig träna stabilitet: de får mycket potential för resultat med sina kunder, men aldrig någon resultat.

Ett korthus gjord med en kortlek, 48 kort till basen och 4 kvar till mitten delen och peaken.

En människa som ska springa en maraton som skaffar sig ett bra kost program(Bra!), en coach(Bra!), nya skor(börjar bli dåligt), nya kläder(dåligt), och konsulterar sina känslor vartenda gång innan han/hon ska springa för att se om de är psykiskt redo(väldigt dåligt).

När någon bakar en paj och köper endast ekologiska och närodlade, men fel ingredienser.

Människor som bryr sig väldigt mycket om jämställdhet och rättvisa men inte om persistence och produktivitet.

De här människorna är oftast intellektuella och stolta över det. Jag kallar de för "Do nothings." De har ofta mycket bra poäng, men inte alltid lämpliga och sällan nödvändiga i situationen. Deras nyckelord är "förutsättningar," och värderar högt att förstå hur man gör någonting och vad som krävs för att göra det, men inte att göra det. De har en stark tendens att försöka läsa sig fram i livet: ett sätt att lyckas som faktiskt inte fungerar(även välutbildade behöver göra någonting för att lyckas).

Även de människorna med hälften så mycket intellekt men dubbel så mycket gå i sig, som är också faktiskt direkt ansvariga över hela världens största problem, får faktiskt en aning mer gjort än de breda pyramiderna och är en aning lyckligare(se bilden) över tid-fast än de har skapat en massa problem. Generellt sett, att göra någonting är bättre än att göra ingenting.Problemet med det här sättet att nå mål och de här människorna är att det tar för mycket tid att läsa sig fram till kunskap och förutsättningar är bara det. Får man en god paj med de rätta och bra ingredienser med ugnen satt på rätt temperatur och timern inställd på rätt tid? Svaret på det är nej. Jag hoppas att ni ser det.

Det du ser framför dig just nu i ett enda ögonblick skulle kunna ta upp flera kapitel av en bok att beskriva, och om man verkligen beskrev det lika detaljerat som alla dina sinnen upplever skulle det kunna ta en hel bok. Praktiskt talat, har man förmodligen inte tillräckligt med tid i ett liv att läsa sig fram till den kunskapen man behöver för att vara lycklig och produktiv.

Att göra själva grejen, även fel, är ofta mer utvecklande än det som man gör för att jobba upp ditt, även om det inte är endast att läsa.

Ex: Att utföra en benböj(fel) ger en mer än vad att göra glute bridges, raka marklyft och utfall gör. De saker är nödvändiga men om man behövde välja endast en eller den andra, väljer en smart människa själva benböjen.

Sist, resultat är någonting vi behöver. Process mål är väldigt bra och en smart människa väljer både process och resultat mål, men att endast ha process mål är hur man bygger potential, mår dåligt och inte lyckas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar