Summa sidvisningar

fredag 22 april 2016

Mönster del # 4: The Perfect Pyramid

I min omogen förståelse av den här fenomenen associerade jag de olika mönstren med Svenskar och Amerikaner. Jag fattar nu att både de breda och spetsiga pyramiderna finns i både länder, men att varsin land lutar mer åt ett hål eller den andra. Jag ansåg att Svenskar var de breda pyramiderna och Amerikaner var de smala. Jag såg ner på det breda sättet att ta sig fram: att endast bry sig om förutsättningar. Nu, som ni förhoppningsvis förstår, ser jag att både två har det tufft i livet och det finns bara en typ som egentligen lyckas i livet.

Jag märkte ett tredje mönster....ett betydligt bättre mönster. Det enda som människor kommer trivas med. Jag märkte Svenskar som hade verkligen lyckats i livet genom att behålla sina "svenska" egenskaper men också ta till sig några av de spetsiga Amerikanska. Och sedan det motsatta: Amerikaner som hade verkligen lyckats med livet som hade tagit till sig några av de bredare "Svenska" egenskaper.

De här människorna eller det här sättet att ta sig fram i livet kallar jag för "den perfekta pyramiden": människor som bryr sig om förutsättningar, arbete och resultat, inte endast förutsättningar eller resultat, tex.
Finns det ett sätt att ta sig fram i livet som fungerar bättre än andra? Finns det saker att fokusera på som har mer potential att hjälpa dig lyckas i livet än andra? Tex: har hälsosam mat och utbildning mer potential att ta dig fram i livet än alkohol och ignorans? Efter många samtal med mina kunder har jag fattat att det finns ett sätt att leva livet som fungerar bättre än andra. Det finns en sann väg att gå...kanske fler men alla är ungefär samma och det finns inte oändliga olika sätt.

Den perfekta pyramiden är ett sätt att ta sig fram som inkluderar förutsättningar, arbete och resultat. Det går fram vid lagom takt och tar aldrig slut. Det är både hållbart och produktivt. Det är kärleksfullt och gräns dragande. Det är roligt och disciplinerad. Det är snäll och tuff. Det är inte besatt utav någonting, utan det är balanserad. Sist, men inte minst så det är väldigt väl betett och icke negativ...på något sätt. De perfekta pyramiderna har alla en exemplariskt code of conduct.

Jag kommer ge några exempel nu som jag har använt förut:

1. Att springa en maraton: Den perfekta pyramiden skaffar sig en bra program och följer det, äter sunt och gör sitt absolut yttersta när dagen kommer. Det är allt. De ger inte sina känslor för mycket plats, de tränar när det är dags och de gottgör allt vad de kanske missar med hårda tag och riktiga försök när dagen kommer...och de lyckas.

2. Att baka en paj: Den perfekta pyramiden köper alla de rätta ingredienserna, ekologiskt om det går men även inte om det inte går, kollar på instruktionerna, sätter ugnen på rätt temperatur innan hon börjar och vet hur länge pajen behöver vara i ugnen. Sedan får hon allting gjort.

3. Att träna en kropp: De perfekta pyramiderna tänker på stabilitet, styrka och power och tänker på progression. De ser till att ha en bas, en mitten del och peak och de ser till att lägga vikt på stången. De breda tränar lätt och stabiliserar hela tiden utan att få någon resultat alls. De spetsiga tränar tungt från början och försöker få alla sina resultat på en och samma gång.

Är det ok om jag ställer er några frågor? Är ni rädda att ni kommer behöva vara för disciplinerade? Är ni rädda att ni inte kan? Tiden spelar lite roll, ni rör er alltid fram mot den perfekta pyramiden. Ni gör det nu.

Sist, är ni rädda att livet kommer vara tråkigt? De perfekta pyramiderna lever de mest spännande liv av någon annan i hela samhället. De har många vänner, de tar tag i konflikter och de får resultat...they are the movers and the shakers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar