Summa sidvisningar

måndag 21 mars 2016

Mönstret: pyramiderna

De finns tre olika typer av människor eller sett att gå framåt kan man säga. Breda pyramider, smala pyramider och perfekta pyramider. Pyramiderna består av förtroende och värderingar. De breda pyramiderna har låg förtroende och förlitar sig starkt på olika förutsättningar för att man ska lyckas. De klättrar aldrig högt, men ramlar sällan ner. De smala pyramiderna är "just do it" typer av människor som bryr sig endast om resultat. De får mycket gjort men det är sällan hållbart och de ligger direkt bakom hela världens alla stora problem. Sist finns det de perfekta pyramiderna. De bryr sig om resultat och hållbarhet, ingredienser och själva pajen...resultat och förutsättningar. Det är de människorna vi försöker vara som.När man ska springa en maraton så finns det olika sätt att göra det. De breda pyramiderna skaffar sig ett bra löp program, ett bra kost program, nya skor, nya kläder, kollar vädret innan de går ut och springer och konsulterar sina känslor i mellan åt väldigt ofta,

De smala pyramiderna, och de finns varje år på varje mara, springer maraton. Punkt. De tränar inte. De äter inte bra. De har de samma gamla skor och de har inte ens druckit någonting den dagen. De allra flesta såna här människor klarar inte av att springa hela maran, utan börjar gå mitt i, slutar helt eller gör illa sig själva.

De perfekta pyramiderna äter bra och tränar regelbundet. De skaffar sig möjligtvis en coach, men de söker definitivt råd kring hur man ska göra på bästa sett. Sedan springer de maraton. De är inte speciellt brydda om sina känslor i mellan åt och de tänker sällan på om deras utrustningar är tillräckligt bra. De tar hand om det som behövs mest och gottgör skillnaden  med deras egen engagemang.

Inga är långt ifrån den perfekta pyramiden. Det skulle vara för obekväm för de flesta människor. Många människor förlitar sig starkt på en eller två värderingar och glömmer de andra om de ens vet att de existerar. Det är någonting perfekta pyramider inte gör, utan de har en bra mängd av många egenskaper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar