Summa sidvisningar

torsdag 10 mars 2016

Code of Conduct Del # 4: Sammanfattning

Sverige är ett splittrad land. Det finns två generella grupper av människor, människor som har givit upp, gör allt vad de vill och lever på andra, och människor som vet inte riktigt vart de är, men upplever mer och mer att de inte är bekväma med situationen.

Den mest problematiskt område är arbetslivet men offentliga platser och institutioner är också problematiska. Lösningarna är att människor behöver vara mer självständiga och våld behöver straffas och minskas.

Det som finns nu är ett gäng människor som tar utan att fråga, som använder våld och som förväntar sig att få någonting när de är den sämsta varianten av sig själv. Det är den första gruppen av människor: de som har givit upp.

De mest akuta situationer är:

Bidrag och små brott som snatteri, småtjuveri, och liknade där man tillåter en annan betala eller göra åt en själv utan att de har gott med på det.

"Ska jag behöva betala för det här fast än jag inte har penger?"
...vilket snabbt blir:
"Det är bara en candybar, jag som inte har det så bra kan få ta den. De tjänar så mycket på oss ändå"

1. Man tar inte endast för att man har ett behov.

2. Jag kommer uttrycka det rakt på sak här: bidragen behöver dras in. Från det större perspektivet har man inte rätt till allt vad man får idag. Den moderna människan kräver dessutom mer kontroll över sin välgörenhet. Bidrag av pengar behöver dras bort för det mesta och bidrag med fysiska saker(mat, kläder..osv) eller service orienterad hjälp behöver ersätta det.

Våld. I bristen på väldigt grova våldsamma brott, har vi många mindre våldsamma brott och det behövs slutas. Konsekvensen av att begå våld mot en annan är mindre än vad rädslan är för ett offer att försvara sig. Det är förmodligen ett resultat av hur media målar bilden av vad som händer när någon försvarar sig i Sverige men också själva systemet. Realistiskt sett är det för mycket press på brottsoffer att begränsa sig.

Vi behöver inte problem som vi inte behöver, så att säga och beteende problem är ett sånt problem. Ens förutsättningar är inte direkt relaterade till ens beteende. Det skulle betyda hemska saker för de allra flesta människor i hela världen.

Man kan inte bete sig på vilket sätt som helst bara för att man har en dålig dag och sist kan man inte bete sig på vilket sätt som helst även om man har en bra dag: det finns en code of conduct att följa.

Jag tror att tills vissa krav uppfylls är det skärpning i många människors hjärtan just nu som gäller, inte mer rättvisa, inte mer jämställdhet, utan endast mer "ta hand om dina skyldigheter först."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar