Summa sidvisningar

torsdag 4 februari 2016

Code of Conduct

I den medelstora byn utanför Chicago där jag växte upp kunde man bli utskälld om man cyklade förbi någon utan att säga någonting.


Svenskar är generellt sätt obekväma med andra Svenskar för tillfället. Människor från andra kulturer är väldigt hotande. I dagens Sverige finns det ingen penetrerande Code of Conduct. Min uppfattning av gammaldags Sverige är att det fanns en oerhört sträng code of conduct och, som det brukar göra, har det gott åt det andra hålet nu.

Jag tror att jag talar för många invandrare(teknisk sett är inte jag det men jag ser mig själv som det) när jag säger att invandrare är generellt beredda att vara väldigt stränga med deras offentlig code of conduct och dessutom penetrerande med den tex: att ropa ut till någon innan vi cyklar förbi eller bryta tystnaden i mellan människor på andra sätt. Jag tror också att jag talar för många invandrare när jag säger att den Svenska miljön är en avslappning, inte en skärpning, alltså att man behöver vänja sig med att inte bete sig på ett visst sätt(för det mesta).

Vad behöver Svenska människor för att känna sig bekväma med folk från deras egen kultur och andra?

Det räcker inte med anti-rasism och jämlikhet. Man kan vara icke-rasistiskt och behandla alla människor av lik värde och fortfarande bete sig oacceptabelt, vilket beskriver de allra flesta fall av social obekvämhet. Det räcker alltså inte med endast inkluderande av alla människor för att samhället ska vara både produktiv och lycklig.

Två saker behöver hända i Sverige för att människor ska börja känna sig bekväma med varann och nykomlingar igen:

1. Människor behöver ta hand om sina skyldigheter och stå på sina egna ben mer, utan samhället eller andras stöd, i flera avseenden. Det finns ett underliggande känsla att människor inte gör det.

2. Våldet behöver slutas och hanteras med tydliga konsekvenser, speciellt för ungdomar. Det är frekvent och konsekvensfri i det övriga samhället. Det behöver finnas en ordentlig konsekvens för användningen av våld mot en annan människa.

Vilka värderingar och vad för slags code of conduct är nödvändig och praktiskt för att leva i en produktiv och lycklig samhälle?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar