Summa sidvisningar

torsdag 8 oktober 2015

Everyman

Jag har haft ungefär 16.000 en timmes långa samtal(PT timmar) med människor nu, ungefär 8.000 i USA och 8.000 i Sverige, och jag har funnit att det finns tydliga skillnader mellan hur de människorna som mår bra lever och de människorna som mår dåliga lever. Det finns lyckliga, produktiva människor i både länder, men de är få. Det skulle finnas fler om värderingarna och agerandet från både länderna kombinerades.

Generellt sätt har Amerikaner ingen kunskap och Svenskar ingen tro. Amerikaner drar ofta fel gränser och håller de, Svenskar drar få gränser, men håller inte de ändå.

Mitt mål är att trivas i den kulturen jag lever i.

Man behöver inte anstränga sig att leva normalt och jag anser att de flesta lever onormalt. Jag startade Everyman för att jag tyckte att det behövdes en bättre vanlig människa(everyman = average Joe). Just nu är den vanliga människan ohälsosam och beter sig gränsfall till dålig i många sammanhang. Jag är själv inte bra.

Från de Svenska människorna behöver jag mer persistence och mer disciplin till att börja med. Från de Amerikanska människorna behöver jag mer objektivitet och mer givmildhet.

Jag har funnit att Svenska människor är beredda at begå eller tillåta andra begå mindre seriösa till seriösa brott bara för att upprätthålla en falsk standard av rättvisa. Jag har funnit att Amerikaner är beredda att tillåta människor dö för att upprätthålla deras tro på eget ansvar. Både mina länder styrs nu, inte av majoriteten, utan av den minoriteten som skriker högst: I Sverige-människor som skriker om orättvisa. I USA, människor som skriker om själv ansvar.

Den nya Everyman är hälsosam, på en mission, är empatisk, delar med sig, är disciplinerad och persistent, drar gränser och håller de.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar