Summa sidvisningar

måndag 11 maj 2015

Specialist vs. Renaissance Man

En specialist är någon som fokuserar sin energi på en sak medan en renaissance man är någon som är ganska bra på många saker.

Jag ser en trend bland mina kunder och bekantar: specialister mår dåliga. Specialister springer fort mot toppen och ramlar av lika fort. Livet är stort...och människor är ganska enkla-det förstår renaissance men.

De flesta av oss har en läkare. Men de flesta av oss behöver bara en kostrådgivare och en gympa lärare. Inte en dietist, inte ens en personlig tränare. Om hela den Svenska befolkningen åt bara mat från goda råvaror och inget över processad, undvek tobak och alkohol helt, rörde på sig intensivt varje dag...skulle behovet av läkare minska dramatiskt. Kan du fatta att vi betalar enorma summor varje år för någonting som inte behövs hälften så mycket som vi använder det? Ni blir arga över att inte ha fått rätt beställning på restaurangen men blir ni inte arga över faktum att en stor del av ert dagsarbete går till ingenting?

Jag gillar väldigt mycket iden av att vara en Renaissance Man. Någon som kan träna dig, hjälpa dig äta bättre, hjälpa dig på ditt livsbana, lära dig lite om historia och göra upp en eld i regnet om det skulle behövas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar