Fortsätt till huvudinnehåll

Berättelse # 3-Gyllene Handbojor

Jag tjänar ungefär dubbel så mycket pengar som jag behöver. Jag brukar göra från 140-165 PT timmar per månad, men jag har gjort upp vid 180 flera gånger och till och med 190.

Jag har alltid haft en rädsla för att bli fattig.

De sista två åren har varit svåra. Jag har varit vaken på nätterna. Ibland 2 timmar, ibland 7 timmar, ibland hela natten i princip. En sån natt är fine, 4-6 i streck är väldigt svårt för mig att hantera. 4-6 varje vecka är svårt.

Vad är det som har hållit mig vaken på nätterna?

Jag har inte givit mig själv tillräckligt med stöd för att göra mitt jobb. Jag kör ofta 6-9 kunder i streck. Det är ok faktiskt, men det betyder att jag behöver planera för mina fysiska behoven bättre än vad jag har gjort. Jag behöver alltid ta hand om min rygg, alltid göra mina mobilitetsövningar innan jobbet, och äta mycket bättre. Min daglig kaloribehov tex vid min aktivitetsnivån är runt 4000. Jag har varit medveten om det länge, men jag har inte nått upp ditt än.Jag är också lite för dålig på mitt jobb, helt enkelt. Det är faktiskt den största stressande faktorn: när jag är alltid lite in över mitt huvud. Förstår ni vad bra PT är? Bra PT är att hitta lösningar till lösningarna. De flesta kunder har tillräckligt med information för att veta ungefär vad det är de behöver göra för att få en bra kropp och hälsa. Problemen är att de inte vet hur för det mesta. Jag behöver köra lite mindre PT så att jag kan lägga ner lite mer tid på plugg och planering av mina processor: vad jag har för lösningar och hur mina kunder kommer jobba in de här lösningarna i deras liv.

Finns det nåt mer? Ja. Jag behöver tala. Jag har velat göra det länge. Varje gång jag gör en föreläsning känns det som att det finns mycket för mig att hämta där. PT har hjälpt mig att förstå vad människor behöver och det kommer förmodligen fortsätta göra det. Jag behöver dock hjälpa flera nu.

Vad betyder det? Jag behöver lägga ner lite mer PT för att ännu en gång läsa lite mer, tänka lite mer, och planera mina processor lite mer.

Jag kommer avsluta den här artikeln med 3 frågor som jag finner viktiga till mina kunders lycka i livet:

Vad skulle ni göra med era liv om ni hade alla pengarna ni skulle någonsin behöva?

Vad skulle ni göra med era liv om ni skulle vara singel för resten av det?

Vad skulle ni vilja bli ihågkommen för?

Svara de tre frågorna och ni kommer ha en mycket bra uppfattning av vad det är ni skulle kunna bäst göra med era liv.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

How the Body Works

This is a quick primer on how the body works so you can use that information to get more results in the gym.

Every muscle has a specific function(or a couple). That function is determined by its two end points. Its only job is to shorten the distance between those two end points.

Every muscle and muscle group has a general function. When the distance between those two end points is shortened, you achieve a goal/do a job.

For instance: the core is a group of muscles in the midsection of the body. All of their specific functions are to shorten the distances between their end points. In conjunction, their general function is stabilization. The core is made for stabilization. Some movement, but little.

Sometimes muscles don't do their jobs. That is a problem. If there wasn't a back-up system for that, we would be paralyzed in those movements where the muscle(s) was not doing its job. Fortunately, there is a back-up system. It's called compensation. Compensation is when a muscl…

The Lion and the Slave: Coaching Backward

"I was at [the] top of my game when I was in combat....To me, it's a little distressing to realize I was at my best doing something as terrible as war."-Robert Rheault US special forces. *source at end of article 
That PBS Vietnam war documentary re-confirmed my now strong beliefs about the subject I have written about below: forgiveness. A lot of those guys mix up some very good feelings with some very bad things. That causes problems later in life and requires a process similar to the one I am suggesting in this article. 
There are two well known kid's stories that represent the theme of this blogg article very well: the Lion and the Slave, and the Pea and the Princess. The idea is that you have to get rid of the bad, not just keep focusing on the good. "Repentence and forgiveness" is what it is called in old world talk, but is really the process of learning from, getting to the truth, and letting go of. 

You are limited by your beliefs. Your beliefs come…

Comfort Deficit

I was talking to my client the other day about Israel and Mexico and later thought of Hiroshima. This is a sensitive issue obviously but it relates to a problem I see in coaching in a broader sense.

Generally speaking people asking too much of their peers, clients...etc. When there is conflict, people are demanding changes that leave the other parties involved too uncomfortable. People have to feel good and are going to find ways to continue to do it. People are not going to have their sense of well being threatened for long.

In regards to coaching, you can't ask your client to do things that are uncomfortable, not replace that source of comfort, and expect them to succeed long term. Either the change has to be be small and singular in nature, the results of the change have to feel better than before, or something else has to be added back into the picture to get them feeling good again. That's good coaching. It's also what works. Nobody's ever going to be successful b…