Summa sidvisningar

söndag 20 juli 2014

USA resa

Jag åkte tillbaka till hemlandet förra månaden och kom tillbaka till Sverige nyss. Vi gjorde en roadtrip genom hela midwest. Det tog 3 veckor.

 
Jag ville visa Sofia riktiga Amerikaner och inte bara storstadsmänniskor. De som har hållt sig fast vid den traditionella Amerikanska ideen. Nuförtiden får människor ett ögonblick av USA som jag tror kommer mest ifrån de yngre generationerna och större städer. USA är fortfarande en religös högerstat, som räknar vad som är rätt och inte rätt mer än vad som kommer fungera eller inte fungera.
 • Det finns ofta avsnitt på nyheterna som hänger ut människor som har sjukskrivit sig i onödan eller fuskat på nåt sätt. Det är högst oacceptabellt i USA. Alla som är fysiskt kapabla av minimal aktivitet anses vara kapabel att jobba. 
 • Många är besvikna på Obamacare som sägs vara ett tydlig steg i riktning av socialism och försämringen av Amerika.
 •  
 • Det finns anti-abort skyltar vid motorvägen mer eller mindre överallt i mellersta USA.
 •  
 • Det finns religösa skyltar vid motorvägen mer eller mindre överallt i mellersta USA.
 • Obama anses vara kriminell av många människor i USA eftersom han har legaliserat någonting som liknar rån. Rån anses vara det mest allvarliga brottet, rent känslomässigt, för traditionella Amerikaner.
 •  
 • Om man inte har gjort det själv eller har specifikt behov av det anses det som rån att tvinga någon att betala det. Ekonomiskt orättvisa(ovannämnd) är USAs motsvarande till Sveriges diskussion kring orättvisor för de "utsatta."
 •  
 • Alla politiska åsikter är välkommna i USA.
 • Man bär vapen i många delar av USA, helt enkelt. När vi gick hem till mina kusiner hade de flera pistoler på bordet och de går inte ut utan de. Det är en vanlig del av att bo i en del av landet där det finns björnar och pumor, men också andra människor som vill en illa. 
Min svenska sida är mycket till vänster. Min amerikanska sida är mycket till höger(även för Amerikaner). Jag är uppvuxen i USA, fast född i Sverige. Jag håller med om de flesta Amerikanska traditionerma, även de flesta ovannämnda. Jag lärde mig i highschool hur socialism påverkar ett samhälle på den individuella nivån och min ärliga slutsats är att det finns mycket sanning i det, även fast Sverige räknas som en socialdemokrati! Människor är inte lika motiverade här och inte lika beredda att gå genom obekvämlighet för att göra någonting. Ens kapacitet att gå genom obekvämliget, rent krasst, är det enda som spelar roll för de flesta "riktiga" Amerikaner-och speciellt männen. Med det sagt har människor en bättre levnadsstandard här i Sverige.
 
Som tur är får jag välja. Det finns ingen "om jag fick välja," för att jag är både Svensk och Amerikansk medborgare. Just nu finner jag mycket utveckling karriärsmässigt här i Sverige och jag njuter av en rättighet och allmän känsla här i Sverige som inte finns i USA: Allemansrätten, någonting jag tror väldigt mycket på. Jag gillar att kampa och jag gilla den allmänna känslan av att det inte finns staket runt allting här i Sverige.
 
 

 

2 kommentarer:

 1. Paul, it was wonderful to see you and get to meet Sophia. It was great that you took time to stop along your travels and spend time with us. It was truly informative to hear what you had to say and to have such discussions of family, politics and things that are good. Best wishes to you and Sophia and we all look forward to the opportunity to see you again. Carry On, you are a special person. Mick

  SvaraRadera
 2. Thanks Mick! We both those it was fun seeing you guys and the cabin. Would love to stop by there again!

  SvaraRadera