Summa sidvisningar

torsdag 24 juli 2014

5 tips för er som vill jobba med Personlig Träning.

Jag läste en artikel av en av mina förebilder, Eric Cressey, idag om vad man behöver för att göra bra karriär i fitnessbranschen. Du kan läsa den här: http://www.ericcressey.com/career-capital-fitness-industry-2.

Jag har sett PTs komma och gå. Man kan se vem som att kommer stanna kvar och vem som kommer gå.

1. Gör det på heltid. PT är till den högsta grad ett heltidsyrke som blir ett deltidsyrke. Ibland är det ett deltidsyrke som blir ett heltidsyrke. Det är aldrig bara ett deltidsyrke. Mitt generella förslag är att bara göra det om du ska göra det på heltid. Det har tagit de allra flesta bra PTs 10+ år av heltidsarbete att komma dit de är, dvs en kundbas som forsätter att bli större utan någon marknadsföring. Nuförtiden är stora gymkedjor med bra kundbas generellt bara intresserade av att anställa heltidare.

2. Bli helst kund hos någon. Vem är de mest kända coacherna just nu? Mike Boyle. Eric Cressey. Todd Durkin. Gray Cook. Alla säljer program eller iallafall mycket information online. Bli kund. De mer eller mindre bara utseendefixerade coacherna/PTs/Fitness profiler är oftast knappt ekonomiskt lönsamma och behöver göra mycket ohållbart för att hålla sig i limelighten.

Jag var nyligen på Perform Better i Chicago. Jag köpte med mig mycket saker.3. Skapa resultat i alla grupper av människor. Det är det som skiljer PTs från varann. I alla åldrar, båda kön, i svåra människor, i lata människor, i människor med mycket annorlunda bakgrund än dig. Skapa resultat. De PTsarna eller coacher som är på topp år efter år är de som skapar flest resultat för de flesta människor.

Sist, resultat är oftast ett samtal ifrån, inte ett pass ifrån, vilket leder mig till punkt #4.

4. Lär dig att kommunicera effektivt. Både för att instruera och att ta de samtalen som behövs tas för att fortsätta få resultat. De samtalen man behöver ta är pinsamma ibland. TEX: ungefär 75% av mina kunder ger upp för lätt, medans ungefär 25% av mina kunder är så desperata efter resultat att jag inte ens kan inte vända ryggen mot de i en sekund utan att de gör någonting konstigt. De här är oftast tecken på djupare problem i deras liv och tar ofta mer än ett samtal att kommer ner till botten med.

Eftersom det första samtalet inte fungerade och du ser din egen bekvämlighet och din lön beror på att du reder ut situationen är det andra, tredje, och fjärde samtalet oftast lite jobbigare. Det är upp till dig att skapa de resultat oavsett vad som krävs, så om du ser ett problem med karaktären eller personligheten av människan du jobbar med, kommer du behöver reda ut det, vilket leder mig till punkt #5.

5. Ta ansvar över allt. De flesta PTs som har det riktigt tufft med sina jobb har insett att det inte går att påverka människors liv utanför gymmet och därför bara fokuserar på deras tid i gymmet med klienten. De har redan förlorat tyvärr. Livstilsförändring hör till yrket, fast än det inte är en formell del av yrket. Era klienters liv kommer så klart påverka deras resultat mer än vad deras tid i gymmet gör. Därför, om du ska lyckas med PT måste du ta en del ansvar över det också. Ibland, en hel del.

Tips: Ändra en sak i taget. Aldrig mer. En ny studie visar att människor som försöker att bryta en dålig vana kan lyckas upp till 80% av tiden, men när de försöker att bryta två dåliga vanor samtidigt sjunker den siffran ner till nästan noll. Det stämmer med all min erfarenhet som tränare. Inte en enda gång har jag haft en kund som har lyckats sluta röka tex och tappa vikt samtidigt, utan att de går tillbaka till rökning inom ett år. (klassisk exempel).

Jag ber faktiskt människor att inte försöka sluta röka tills de är mer eller mindre helt bekväma med deras nya träningsliv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar