Summa sidvisningar

fredag 9 maj 2014

"Balans oavsett"

Hamnade i en diskussion idag med en kund kring rörlighet, stabilitet, och mobilitet. Som regel har vi nästan alltid den totala mängden av stabilitet och mobilitet vi behöver. Vi får nästan aldrig stor brist. Däremot är det väldigt ofta som vi finner stabilitet och mobilitet i ställen där det egentligen borde vara det motsatta. Dvs: kroppen har tagit sin stabilitet och mobilitet där den kunde istället för var det egentligen borde ha kommit ifrån.

Tex: Bålen.

Bålområdet är gjort för stabilitet. Höften är gjord för mobilitet. Fast när bålen blir instabil och rörlig istället, kommer höften ta över jobbet av stabilitet. Det är en ohållbar situation. Det är också slöseri av den största muskel i hela din kropp-gluteus. Men bålområdet behöver stabiliseras.

Såna exempel finns överallt i människors kroppar. När en inte gör sitt, gör en annan det. Problemet är att den andra har faktiskt ett annat jobb. Alla behöver göra sina egna om vi ska må bra.

Men poängen är detta med "balans oavsett." Det är konstigt men jag börjar märka detta fenomen i många fler områden än bara våra kroppar. Det känns som om detta fenomenen är ett universellt fenomen. Jag har hur många kunder som helst som verkar överstel i vissa områden i livet bara för att vara överflexibel i andra. Vissa kan vara chockerande stränga med si och så och lika chockerande avslappnade i andra områden. Min observation är att väldigt få människor är faktiskt extrema överlag...utan bara i vissa områden och gottgör det sen i andra områden.

Många människor som saknar någonting i sig själva parar ihop sig med en annan som har just den egenskapen, oavsett om den människan faktiskt är bra för de eller inte. Det som verkar behövas först och främst är att de blir hela. Det är det som är viktigast. Att de blir hela, inte nödvändigtvis glada eller lyckliga eller vad som, utan bara att de blir balanserade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar