Summa sidvisningar

torsdag 17 april 2014

Den Försvunna Mannen

Min kund berättade igår att hon hade sett en människa på tåget som hon inte kunde identifiera som man eller kvinna. Hon tyckte det var flera sådana händelser nu än vad det var förut.

Börjar du bli sur än?

En annan kund försvarade den otydliga könsrollsfilosofin väldigt starkt i en diskussion vi hade kring varför han gör just som han gör. Han försvarade så starkt och nästan stolt, och ändå mår han så dåligt och ljuger till sig själv på ett sådant tydligt sätt att bokstavligen ett barn kunde se rakt igenom honom.

Jag har och har haft flera homosexuella kunder. Och sedan har jag haft män som är med andra män som jag misstänker faktiskt är heterosexuella. Det kom inte fram direkt, utan över tiden efter att vi hade lärt känna varandra. När börjdade det hända?

Svenska kvinnor är tyvärr mindre attraherade av Svenska män och det är politiken som har gjort det så.

Det finns en natur. Det finns en skillnad imellan det maskulina och det feminina. Det som är maskulint är fokuserat, ensamt och fri från variabler. Framgång med tunnelseende. Det som är feminint är framgång på ett brett sätt med många variabler. Båda två går framot. Det feminina går vanligtvis långsammare fast med högre kvalitet. Det som är maskulint är att leda och öppna. Det som är feminint är att stödja. Det spelar ingen roll vilket kön det är på kroppen, definitionen är detsamma.

Sveriges män mår sämre än andra män. Och det är inte på grund av för traditionella könsroller och normer. Jag hoppas att alla är kloka nog att förstå det. Många män upprätthåller en filosofi de inte håller med om rent känslomässigt. DVS, de känner någonting annat än vad de har för ideal. När de inte tänker på det, beter de sig som de människorna de är, vilket oftast är mer tyspisk maskulint.

Det som behövs är fler kanalar för män att få utlopp av sin energi igenom. Det finns för få sådna i Sverige. Affärspolotik behöver förändras dramatiskt. Många ser inte kopplingen, men det är där kopplingen är starkast. Tillåt människor leva ut sina ambitioner relativt obehindrat och de kommer må bättre. Allt annat är en skugga till det.

1 kommentar: