Summa sidvisningar

söndag 30 mars 2014

Logiska argument om fett och kolhydrater

Vart finns maten i naturen?


Fett är gjort för att isolera. Vart finns det fett i naturen? I de kallare miljöerna. Vart finns det kolhydrater i naturen? I de varmare miljöerna. Vart tillhör vi? 

Finns det höga halter av både kolhydrater och fett någonstans på jorden? Nej. Ju högre och lägre breddgrader man är på, desto mer fett finner man i naturen och mindre kolhydrater. Ju mer mot mitten, desto magrare är maten och mer kolhydratrikt.

Hur skulle du äta om inte mat fraktades jorden runt för att komma till din tallrik? Vart skulle du leva om du inte hade kläder på dig och inte hade något sätt att värma dig?

När man argumenterar för det naturliga sättet för oss människor att äta, undrar jag om man tänker på om naturen själv kan erbjuda det som vi tror på.

Om vi argumenterar för en hög fett diet, argumenterar vi då för en kallklimat diet. Problemet med det är att människor överlever inte i kalla klimat utan många olika uppfinningar för att upprätthålla liv där. Det andra problemet är att det skulle betyda att människans diet var väldigt animaliskt baserad.  Problemet med det är att vår anatomi visar nästan det exakt motsatta. Så vår diet skulle uppgöras av mat som finns där vi inte kan överleva som reflekterar djur som ser mycket annorlunda ut jämfört med oss.

Det tredje hindret är mängd.

Tex: Nötter.

Vi gillar alla nötter. Många LCHFare äter de i mängder. Men nötter finns i skal och växer på träd. Den mängd som många äter skalad i en påse är ofta är en hel träds nötter. Hur skulle alla kunna äta så om vi behövde?

Om det är naturligt...varför är det så svårt att få det att fungera?

________________________


Människors kroppar överlever bara i varma klimat och glukos(en kolhydrat) är vår primära källa till energi. Kolhydrater är det som finns i mängder i de varma breddgraderna och det är där vi hör till rent kroppsligt.

Ibland kan jag uppleva att människor kan stirra olika faktum i ögat och fortfarande gå rakt åt det motsatta hållet bara för att det inte verkar funka för de för tillfället.

Använd sanningen och det vi vet om det för att leda dig till rätt svar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar