Summa sidvisningar

söndag 9 mars 2014

Den typiska ordningen

Det är många som klagar på ätstörningar, anorexi, och vart samhällets fokus ligger angående vad vi ska göra med våra kroppar. Många verkar vilja ha modeller för större storlekar...osv.

Den senaste statistiken visar att 49% av Sverige är överviktigt jämfört med ungefär 1-3% som har anorexi eller bulimi. De sjukdomarna associerade med övervikt och fetma är så brett utspridda och dödliga att fetma kallas för en global epidemi.

Vi vet vart en man och en kvinna behöver ligga kroppsfettprocentsmässigt för att vara hälsosam. För lågt är dåligt och för högt är dåligt. För högt verkar vara ett större problem i vårt samhälle, även om det är många människor som inte söker hjälp för deras ätstörning och inte blir inräcknade. Det finns människor som ligger på utkanten av båda sidorna och som fortfarande är hälsosamma för tillfället, men i längden kommer vi finna att gränsarna är ganska väldefinierade. Idag har vi blivit vana med en större människa och upplever inte övervikt på ett sätt som speglar den riktiga definitionen av övervikt.

Sverige(och Stockholm speciellt) har en dålig vana av att omvandla minoriteten till majoriteten och inte få någonting gjort. Ta hand om fetma först, sen börja sedan fokusera på det motsatta problemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar