Summa sidvisningar

söndag 2 februari 2014

Vikten av att räkna kalorier

Först var det det enda som var viktigt. Sedan var det inte alls viktigt, utan det var bara det man åt som var viktigt. I framtiden kommer det bli viktigt igen, men inte det enda som är viktigt.

Man kan nästan ständigt äta för lite och fortfarande ha massiva problem med att tappa kroppsfett. Vi har alla antingen varit där eller känt någon som är där. Man kan däremot inte successivt äta mindre och mindre utan att går ner i vikt.

Våra kroppar blir väldigt energieffektiva när de får i sig mindre energi än vad de behöver. Det optimala är att vi äter för att tappa kroppsfett medans vi håller vår ämnesomsättning hög. Det krävs en förändring av maten och en mindre förändring av mängden av maten.

Det är ganska roligt att räkna kalorier och speciellt näringsämnen. Om jag kände att jag hade ett problem med mat, skulle iden bli lite ångestfylld, men själva räkningen är bara en observation utan betydelse. Man kan alltid göra någonting åt det, och det brukar vara hjälpsamt, inte smärtsamt.

Det viktigast är att du får i dig den mängden av mat du behöver och direkt efter det är det viktigaste att du får i dig  alla näringsämnen du behöver .

Jag tror att många som aktivt försöker att tappa kroppsfett redan äter mindre mängder än vad de behöver utan resultat. Då är kaloriräkningen någonting positivt. Det visar att mängden mat de äter inte är problemet, utan problemet måste vara vad det är de äter. Därför är det viktigt att räkna kalorier. Det andra är så klart om problemet är det motsatta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar