Summa sidvisningar

söndag 23 februari 2014

Sverige Vs. USA

Jag har två hemländer. USA och Sverige. I varje amerikanskt gym, oavsett typ, finns det ett gäng starka vuxna män som bänkar 200 plus, benböjer och marklyfter 250 plus och några 300 plusare. I Sverige finns det inte en enda i något kommersiellt gym. Taket är lågt. Det känns som att ett tungt marklyft i ett svenskt gym som SATS är 200kg.

Jag marklyfte 215.1 när jag var 15 år gammal i USAPLs nationella styrkelyftstävling.

Om man jämförde snittmedlemmen på ett svenskt gym med ett amerikanskt gym, skulle man finna att den snittliga svenska gymmedlemen är betydligt mer kunnig och i markant bättre form än den snittliga amerikanska medlemen. Varför?

Varför är taket så lågt i Sverige men medelmåttet så högt? Varför är taket högt i USA men medelmåttet lågt? Jag bryr mig inte riktigt vilken ni tycker är bäst, utan jag vill göra något åt båda situationerna. USA behöver mer kunskap och Sverige behöver mer DRIVE.

Svenskar har fått mer och har det mer rättvist än alla andra människor i historien. Svenska gym är på det stora hela mycket bättre än amerikanska. Om man inte kan göra någonting med de förutsättningarna är det inte brist på de som är problemen.

Jag skulle vilja se den snittliga svenska gymmedlemen våga maxa utan att bli passad, tvinga fram resultat oavsett vad man behövde göra, ta sina repetitioner till kroppens slut och inte hjärnans, och sist våga faila framför andra människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar